Mehmet Yakup Yılmaz Body Wrapper

Süper bir lige hazır olun…

Artık geriye sayım bitiyor. Önümüzdeki hafta lig başlıyor. Çarşamba günü Maccabi, Pazar günü de Samsunspor maçları karşısında gerçek Fenerbahçe’yi izleme imkanına kavuşacağız. Hazırlık maçlarında başarılı bir tablo çizen Fenerbahçe’nin Uche ve Jay Jay’in de katılımıyla daha da güçleneceği bir gerçek.

Bu sezon renkli bir lig izleyeceğiz. Fenerbahçe’nin şampiyonluktaki en önemli rakibinin bir kadro kuran Beşiktaş olacağını düşünüyorum. Trabzonspor’un da zirveyi zorlayabileceğini ancak geçen sezonki başarıya ulaşamayacağını tahmin ediyorum. Sezon başında Galatasaray’ın yetersiz kadrosunun ve Fatih Terim’in “yeni sistem” saplantısının Galatasaray’ın zirveden kopuşunu hızlandıracağını düşünüyorum.

Galatasaraylı yazar arkadaşlar her ne kadar aksini düşünüyorlarsa da Hagi’nin gelişi durumu değiştirdi. Hagi çok önemli bir futbolcu. Keşke Fenerbahçe’de olabilseydi. Bu durumda Galatasaray’ı da zirve yarışına yeniden yazmak gerekecek.

Gençlerbirliği, Kocaeli, Bursa, Gaziantep gibi takımların zirveyi zorlayabileceğine pek ihtimal vermiyorum.

Böyle bir ligde Fenerbahçe’yi bekleyen en önemli sorun, takımın üç kupada birden zirveye oynamak zorunda oluşu. Avrupa’da hem Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olabilen, hem de kendi liginde zirveye ulaşabilen takım pek çıkamadı.

Geçen sezon sonunda yazdığım bir yazıda yönelimin iki takım çıkarabilecek bir kadro kurmak zorunda olduğunu yazmıştım. Yabancı transferlerindeki başarı ne yazık ki yerli transferde gösterilemedi ve takım önemli oyuncularından bazılarını da kaybetti. Bu yüzden Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki çeyrek final gurubu hedefini pek gerçekçi bulmuyorum. Takım Şampiyonlar Ligi’nde kaldığı takdirde bence önemli bir aşamayı gerçekleştirmiş olacak.

Bu sezon Rüştü, Kemalettin, Bülent, Kostadinov ve Jay Jay’den büyük performans bekliyorum. Özkan ve Müjdat’ın da başarılı bir sezon geçireceklerini ve gelecek sezon için ümit vereceklerini tahmin ediyorum.

Sözün kısası bu sezon çok heyecanlı bir lig yaşayacağız. Birbirinden güzel gollere, heyecandan tırnak yedirecek maçlara şimdiden hazır olun. Benden söylemesi…