FANATİK

Umarım Lorant görmüştür

Fenerbahçe’nin Gaziantep galibiyetini önce Lorant’ın iyi değerlendirmesi lazım. Maçın 70. Dakikasından sonra sahada adeta ortada sıçan oynayarak topu kaybetmeyen ve bu sezon ilk kez 10 pastan fazlasını üst üste yapabilen Fenerbahçe’deki farkı, Lorant görmüş olmalı.

Eğer gördüyse çok forvet oyuncusuyla oynamak yerine mevkisine doğru seçilmiş diri oyuncularla mücadele etmenin daha doğru olduğunu da anlamış olmalı. Hakan Bayraktar ve Ceyhun’un Fenerbahçe orta sahasına getirdiği hareketlilik ve takımı hücuma çıkarmaktaki pas becerileri, geçen haftaki Malatyaspor maçının da boş yere berabere bitirildiğini gösteren örnekler.

Lorant, iyi top yapan bir orta sahayla Fenerbahçe’nin Türkiye Ligi’nde oynayacağı her maçı kazanabileceğini de görmüş olmalı. Maçın birinci yarısında Fenerbahçe’nin bir türlü istediği oyunu kurup rakip sahaya gelememesi, özellikle Ogün’ün bütün topları hatalı kullanmasından kaynaklandı. Bu yarıda sadece Johnson ile ayakta kalabilen Fenerbahçe orta sahası, ikinci yarıda kendine geldi ve ilk yarının ıskalanan adamı kaptan Ogün de bir gol atarak maçta hak ettiği yıldızı alabildi.

Maçın hakemi genellikle dengeli bir yönetim gösterdi. Ancak ikinci yarı Revivo’nun sarı kart görmesiyle sonuçlanan pozisyonda, Andersson’un ceza sahası ön çizgisi üzerinde adeta dövülmesini seyretmesi affedilir gibi değildi. Fenerbahçe iki haftadır ligin en ters ve iyi takımlara karşı önyargılı iki hakemiyle oynadı. Böyle kritik bir dönemeçte bu hazımsız hakemleri Fenerbahçe maçına veren Merkez Hakem Komitesi’nin de niyetini sorgulamak lazım.